Škoda vynaložených peněz za ošklivku.

Výběr střešní krytiny patří k nejdůležitějším investicím každého stavebníka. V případě, že zvolí kvalitní střešní krytinu, bude mu střecha sloužit i několik generací. Vybere-li však nekvalitní materiál, bude muset řešit řadu nepříjemností. Přinášíme několik tipů a rad jak při výběru postupovat správně.

LEVNÁ STŘECHA = NEKVALITNÍ STŘECHA

Snaha stlačit náklady na stavbu či rekonstrukci domu na minimum by neměla vést k tomu, že bude zanedbán výběr kvalitní střešní krytiny. Pokud zvolí stavebník stabilní materiál, např. pálenou (keramickou) tašku či kvalitní plechovou, bude střecha bez problémů sloužit mnoho let. Kvalitní střecha by totiž měla být odolná jak vůči UV záření, tak proti mrazu, sněhu či kroupám, souhrnně proti mechanickému tlaku, a též nehořlavá a mrazuvzdorná. V případě pochybných a problematických materiálů, jako je např. krytina z levného plechu, nebo levné betonové tašky se snaha o úsporu může změnit v neplánované výdaje na opravy střechy v řádu desítek tisíc korun.

SERIÓZNÍ DODAVATELÉ A REKLAMACE

Při volbě konkrétní střešní krytiny by měl stavebník myslet také na možnost budoucí reklamace. Zejména v příhraničních oblastech totiž nejsou výjimkou případy, kdy si stavebník objedná střešní krytinu od zahraniční společnosti, kterou následně, pokud se na střeše objeví defekty, není možné dohledat a reklamaci u ní uplatnit. Uživatelé, kteří si chtějí podobné zklamání ušetřit, by tedy měli pečlivě vybírat a udělat si čas a projít rozdíly v záručních listech. A nespokojit se s tvrzením podvodníků, že takové ,,záruky´´ poskytují všichni. To opravdu není pravda.

POCTIVÁ STŘECHA VÁS PŘEŽIJE

Odolnou střechu získá stavebník pochopitelně pouze tehdy, když vybere stabilní krytinu s ověřenou dlouhou životností. Např. plechové krytiny Dachpol, nebo pálené keramické tašky, které vyrábí Bramac a Tondach, nedoporučujeme ale betonové tašky Bramac, KM Beta či Terran atd., jelikož investice do střechy, která bude brzy plná mechu vám nebude dělat radost.

Dvouletá betonová střecha, to je škoda peněz…

Střecha z kvalitního plechu odolává výkyvům počasí i extrémním podmínkám nesrovnatelně lépe než nekvalitní beton s příměsí popela a sazí.

Plechová střechy Egeria: bude chloubou každého domu.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

702932260